Let's go!

BOOK A TOUR

13-09-2017, Babe you got this

Nina Pierson

Tijdens het schrijven haar scriptie voor de duale master Journalistiek begon Nina Pierson (31) creatief bureau PUP. Inmiddels is ze mede-eigenaar van de saladebarketen ‘SLA’ en ‘Your daily guide to personal growth’; online magazine BEDROCK. Samen met haar man en dochter Ella woont ze in Amsterdam en met haar ondernemende en gezonde levensstijl voorziet ze haar meer dan 17.500 volgers dagelijks van inspiratie. Haar verhaal en adviezen mochten uiteraard niet in Babe, you got this. ontbreken.

By Fleur

"Luister bij het maken van een keuze naar je eigen hart en gevoel. Zeker bij vrouwen is de natuurlijke intuïtie een groot goed. Laten we dat bij elkaar aanwakkeren en er vooral op vertrouwen."

Hoe houd je het drukke en soms stressvolle ondernemers bestaan vol?
“Ik doe veel aan yoga en mediteren. Waarschijnlijk had ik allang een burnout gehad als ik dat niet zou doen. Voordat mijn dochter geboren werd deed ik vier keer per week aan yoga. Nu is dat minder, maar ik probeer het nog steeds minimaal één of twee keer per week te doen. Mediteren doe ik altijd wel even vijf minuten per dag. Gezond eten is naar mijn idee ook ontzettend belangrijk. Ik probeer zoveel mogelijk puur te eten. Veel groenten bijvoorbeeld. Ik eet ook gewoon pasta, rijst en brood, maar dan altijd volkoren of spelt. Verder drink ik zoveel mogelijk vers geperste sapjes en smoothies. Natuurlijk snoep ik wel eens een ijsje van het IJscuypje of een zelfgebakken taart van mijn oma, maar ongezonde dingen zijn voor mij eerder uitzondering dan regel. Alcohol drink ik met mate.”

Welke soort meditatie doe je?
“Ik heb vier keer een yoga- en meditatieretraite gedaan. Daar leer je allerlei verschillende technieken om te mediteren, terwijl je op de grond of op een stoel zit. Meditatie is in weze niets anders dan je even heel erg bewust te worden van jezelf en de continue stroom van gedachten die je hebt. Deze kan je vervolgens tot rust brengen door erop te focussen en in te beelden dat je je gedachten kunt losknippen. Antar Mouna is ook een mooie meditatie. Hierbij ga je bewust al je zintuigen af. Ik begin met kijken. Wat ik zie ik? Daarna doe ik mijn ogen dicht. Wat hoor ik? De geluiden buiten, binnen, mijn ademhaling, de TV op de achtergrond. Vervolgens ga ik na wat ik proef en daarna ga ik opzoek naar mijn ademhaling. Die probeer ik te volgen. Vaak dwalen mijn gedachten af maar het is juist de kunst om weer terug bij die ademhaling te komen. Je kan ook een volledige meditatie op ademhaling doen. We hebben bij Bedrock meer dan 40 gratis online te beluisteren Nederlandstalige meditaties. Uiteindelijk is het natuurlijk de kunst om mediterend door het leven te gaan. Dat is wat mij betreft de sleutel tot een gelukkig leven. Of zoals de Boeddhisten het mooi verwoorden: een leven vrij van lijden.”

Inmiddels heb je jouw aandelen in PUP volledig overgedragen aan je compagnon Annemarie. In 2013 zette je samen met je man Jop de saladebarketen SLA op en vorig jaar lanceerde je in samenwerking met uitgever Wayne Parker Kent het onlinemagazine BEDROCK. Wat zijn je plannen voor de toekomst?
“Met alles wat ik doe wil ik bijdragen aan het brede ideaal om zoveel mogelijk mensen te inspireren goed om te gaan met zichzelf en de wereld waarin we leven. Op dit moment werk ik onder andere samen met Josephine Kay (adjunct- hoofdredacteur BEDROCK) aan Het BEDROCK Boek: je coach op weg naar een gezonder, bewuster en duurzamer leven. Het is mijn droom om met BEDROCK toe te werken naar een ecosysteem aan mogelijkheden dat je helpt op je weg naar een bewuster leven. Denk aan een e-cursus, mooie producten of misschien zelfs retreats. Uiteraard wil ik bij SLA betrokken blijven en ik sluit niet uit dat er op een gegeven moment meer mooie projecten uit m’n koker komen rollen. Maar naast dat alles wil ik genoeg tijd hebben voor mijn dochter, mijn man en mezelf. Uiteindelijk is dat namelijk toch waar het leven om draait: de liefde.”

Benieuwd naar de rest van het verhaal van Nina? Bijvoorbeeld hoe ze de juiste mensen om zich heen verzamelt? Wat volgens haar belangrijk is bij jezelf presenteren? Hoe ze ervoor zorgt dat ze koers houdt? Hoe ze omgaat met het maken van fouten? Of kritiek? Je leest dat plús het verhaal en de adviezen van 22 andere topvrouwen in ons boek Babe, you got this.

Get in touch

We would love to meet you