Let's go!

BOOK A TOUR

11-09-2017, Babe you got this

Anne van Laarhoven

Als hardwerkende ondernemer en expert op het gebied van (personal) branding mocht Anne van Laarhoven (29) niet in ons boek ontbreken. Vijf jaar geleden schreef ze haar bedrijf Annecdote in bij de Kamer van Koophandel. Nu helpt ze merken onder andere met copywriting en branding en geeft ze persoonlijk advies op het gebied van online visibility. De van oorsprong Brabantse huurt een werkplek op de Hashtag Workmode-locatie aan de Brouwersgracht en woont in Amsterdam.

By Emilie

De twijfels die je noemt over welke kant je op moet zijn erg herkenbaar. Hoe houd je het vertrouwen dat je jouw ‘pad’ wel gaat vinden?
“Moeilijke vraag. Ik zou zeggen: doe wat je leuk vindt en ga op je gevoel af. Blijf toetsen of datgeen wat je doet, je ook echt enthousiast maakt en heb vertrouwen in dat proces en dat het uiteindelijk goedkomt. Daarmee bedoel ik niet dat je moet denken dat succes je komt aanwaaien, je moet er hard voor werken. Het gaat erom dat als je je intuïtie volgt, en blijft doen waar je gelukkig van wordt, de puzzelstukjes wel in elkaar gaan vallen.  En, ik kan dit wel blijven herhalen: ik geloof heel erg in persoonlijk contact en je enthousiasme overbrengen op anderen. Vertel wat je aan het doen bent, daarmee open je deuren. Laat je inspireren door waar anderen mee bezig zijn, durf te leren en durf fouten te maken. Gedurende ‘gewoon doen’ ontdek je vanzelf  waar je goed in bent. Zo heb ik het namelijk ook gedaan.”

Vraag jij vaak om hulp?
“Ja, regelmatig. Zowel aan ondernemende vrienden als collega-ondernemers bij Hashtag Workmode. Ik denk dat je samen altijd meer kunt bereiken en dat iedereen bereid is om je te helpen als je echt open staat voor hulp. Zelf vind ik het ook heel erg fijn om een ander te kunnen helpen. Ik merk dat veel mensen bang zijn om hulp te vragen, maar kwetsbaarheid is juist de sleutel naar succes. Niet alleen op werkgebied, ook privé. Als jij je openstelt, gaan anderen dat ook doen. En daarnaast wordt het leven er een stuk leuker van wanneer je niet alleen voor je eigen hachje gaat, maar ook deelt met anderen.”

Inmiddels ben je bijna vijf jaar aan het ondernemen, waar sta je over nog weer vijf jaar?
“Ik probeer niet te ver vooruit te kijken, het leven loopt namelijk niet altijd zoals je verwacht. Ik droom wel, maar ik probeer niet vast te klampen aan een vijfjarenplan. Dat betekent niet dat ik geen doelen heb. Zo ben ik momenteel aan het experimenteren met het uitbreiden van mijn bedrijf. Maar wat ik over vijf jaar doe? Geen idee. Ik hoop vooral dat ik er heel veel plezier in heb.”

Meer van Anne lezen? Wat haar tips zijn op het gebied van jezelf online of face to face presenteren? Hoe zij omgaat met haar onzekerheden? Hoe ze de drukke ondernemersagenda volhoudt of hoe ze te werk gaat bij onderhandelingen? Je leest dat plús het verhaal en de adviezen van 22 andere topvrouwen in ons boek Babe, you got this.

Get in touch

We would love to meet you