Let's go!

BOOK A TOUR

03-09-2017, Babe you got this

Ginny Ramkisoen

“Ik moest kiezen: óf de droombaan waar ik jarenlang naartoe had gewerkt houden, óf vol gaan voor mijn eigen bedrijf.” Ginny Ramkisoen (32) koos voor het laatste en mede daarom interviewde we haar voor ons boek Babe, you got this. Twee en een half jaar geleden besloot ze haar baan op te zeggen en samen met twee compagnons haar uit de hand gelopen Facebookpagina – en inmiddels eigen platform – Vacature Via Ginny een serieuze kans te geven. Op de site koppelt ze talenten aan de tofste vacatures in de creatieve industrie.

By Fleur

"Op een gegeven moment dacht ik: volgens mij is het helemaal niet zo erg om een keer 'nee' te zeggen. Toen ik dat meer ging doen bleek dat inderdaad heel fijn te zijn."

Je hebt je bedrijf niet in je eentje opgezet, hoe heb je de juiste compagnons gevonden?
“Ik ging bij mezelf te raden en kwam tot de conclusie dat ik heel creatief ben en in veel dingen goed, behalve op zakelijk gebied. Daar had ik nog niet veel ervaring mee. Ik wist dat als ik het serieus aan wilde pakken ik mensen erbij moest vragen die mij daarbij konden helpen. Dus heb ik Marc Derby en Nadir Mea, vrienden van mij met veel ervaring op het gebied van ondernemen, gevraagd om Vacature Via Ginny samen met mij groot te maken. Voor het artiestenmanagement van Marc heb ik vier jaar gewerkt en Nadir was, naast de werkzaamheden voor zijn eigen bedrijf, daar een lange tijd tourmanager, dus die kende ik ook al. Ik wist wat ze konden en zij zagen het wel zitten om mij te helpen. We zijn gestart met het stellen van een tarief voor het plaatsen van vacatures en hebben een website gemaakt. Via via wekten we de interesse van een investeerder, met zijn bijdrage konden we snel professionaliseren.”

Die stap pakte goed uit, Vacature Via Ginny groeide snel. Wat zijn je plannen voor de toekomst?
“Ja, dat was heel fijn! Op een gegeven moment konden we onszelf een salaris geven en mensen aannemen. In anderhalf jaar tijd zijn we van met zijn drieën naar met zijn zevenen gegaan. Ik zou heel graag willen dat Vacature via Ginny over vijf jaar landelijk bekend staat als het banenplatform waar mensen hun potentiële droombaan kunnen vinden. En ik zou het ook internationaal willen doen. Onder een aangepaste naam dan. Berlijn, Londen, New York, Parijs, Tokio, you name it.”

En wat wil je op persoonlijk vlak nog bereiken?
“Naast keihard werken voor mijn bedrijf wil ik nog veel reizen en een gelukkig leventje leiden, samen met mijn vriend. En een gezinnetje starten. Dat lijkt me hartstikke fijn.”

Wat is een van de belangrijkste dingen die jij tot nu toe hebt geleerd?
“Dat je goed naar je eigen wil en lichaam moet luisteren, en ook wel eens ‘nee’ mag zeggen. Tegenwoordig kan ik dat goed, vroeger was ik een pleaser. Als mijn baas me vroeg om over te werken dan zei ik sowieso ‘ja’. Ook al kon ik eigenlijk niet. Dan verzette ik mijn eigen plannen. Op een gegeven moment dacht ik: volgens mij is het helemaal niet zo erg om een keer ‘nee’ te zeggen. Toen ik dat meer ging doen bleek dat inderdaad heel fijn te zijn. Mensen die gewend zijn om altijd maar ‘ja’ te zeggen zijn volgens mij vaak bang dat degene die iets aan ze vraagt het er anders niet mee eens is of boos wordt, of dat ze iets anders niet voor elkaar krijgen. Maar dat is niet zo en daar kom je pas achter als je een keer ‘nee’ durft te zeggen. Het is belangrijk om je grenzen aan te geven.”

Meer van Ginny lezen? Bijvoorbeeld over hoe zij haar doelen stelt en bereikt? Effectief werkt? Hoe zij belangrijke beslissingen neemt? Wat haar tips zijn als het om solliciteren gaat? Hoe ze omgaat met kritiek? Hoe ze de sociale ‘plancultuur’ voor zichzelf heeft doorbroken? Of hoe ze verwachtingen managed? Je leest dat plús het verhaal en de adviezen van 22 andere topvrouwen in ons boek Babe, you got this.

Get in touch

We would love to meet you