Let's go!

BOOK A TOUR

06-09-2017, Babe you got this

Madeleine van Schendel

Madeleine van Schendel (35) startte in 2014 Mister SAM, een marketingcontentbureau gespecialiseerd in muziek. Ze maakten concepten als Music State (KPN) en organiseerde ze partnerships met onder andere New York Pizza en Uber. Inmiddels is Mister SAM onderdeel van een internationaal mediabedrijf GroupM en staat Madeleine aan het begin van een grote uitbouw en internationalisering van het bedrijf dat ze ooit als start-up begon. Voor Babe, you got this. vroegen we Madeleine naar haar road to success en adviezen voor andere ambitieuze vrouwen.

By Roos

"Mijn advies is om nooit te koppig te zijn. Je moet kunnen toegeven dat je een verkeerde weg in bent geslagen, ervan leren en van koers veranderen."

Hoe was het om je vaste baan op te zeggen en een eigen bedrijf te starten?
“Ik heb niet direct mijn baan opgezegd. Saskia en ik werkten al een half jaar lang in de avonduren en weekenden aan de opstart van Mister SAM. Toen we een solide plan van aanpak hadden, heb ik in 2014 mijn baan opgezegd. In april zijn we echt begonnen. Het opzeggen van mijn baan was eigenlijk nog het makkelijkste in die periode. Ik was erg overtuigd van het concept en überhaupt van ondernemen. Ik wist altijd al dat ik dat ooit zou gaan doen. De fase daarna was veel zwaarder, want toen begon het pas echt. Daar zaten we dan op ons kantoor met een businessplan en een naam op papier, we moesten alles gaan opbouwen. Achteraf gezien was het misschien ook wel de allerleukste tijd. Wat gaan we doen? Hoe? En met wie? Te gek om mee bezig te zijn, maar ik heb er weinig van genoten omdat ik een enorme druk op mezelf legde.”

Ben je wel eens onzeker?
“Nee, over mijn zakelijke skills niet. Dat betekent overigens absoluut niet dat ik nooit foute beslissingen heb genomen of een verkeerde richting op ben gegaan, maar ik heb genoeg vertrouwen om in zo’n geval de situatie weer te veranderen.”

Hoe ga je om met beslissingen die achteraf niet handig blijken te zijn?
“Mijn advies is om nooit te koppig te zijn. Je moet kunnen toegeven dat je een verkeerde weg in bent geslagen, ervan leren en van koers veranderen.”

Hoe combineer jij je zakelijke ambities met je privéleven?
“Niet zo goed, want ik ben heel veel aan het werk, altijd weg en heb nooit tijd. Ik ben niet de leukste om een relatie mee te hebben. Soms komt dat besef wel hard binnen als ik bij vrienden ben die bijvoorbeeld net als ik een goede banen hebben, maar ook een gezin. Het moet te combineren zijn, hard werken en een fijn privé leven hebben, maar ik heb die balans helaas nog niet gevonden.”

Meer van Madeleine lezen? Zoals hoe je er volgens haar achter komt waar je goed in bent? Hoe zij haar doelen bereikt? Hoe haar dag eruit ziet? Of wie ze altijd om hulp en adviezen vraagt? Hoe ze omgaat met spannende situaties? Wat haar tips zijn over omgaan met kritiek? En hoe ze – na een wake-up call – ervoor zorgt dat ze zichzelf niet voorbij loopt? Je leest dat plús het verhaal en de adviezen van 22 andere topvrouwen in ons boek Babe, you got this.

Get in touch

We would love to meet you