Let's go!

BOOK A TOUR

07-09-2017, Babe you got this

Madri van Veldhuizen

Madri van Veldhuizen (33) runt op dit moment twee bedrijven. Een agentschap voor het cameramerk Lomography en Photo Automat Amsterdam, waarmee ze vintage analoge fotohokjes uit de jaren zestig restaureert en op hotspots in Amsterdam neerzet. Dat alles combineert ze met haar gezinsleven in Rotterdam. Samen met haar man heeft ze een zoontje van drie. Ze huurt een werkplek bij Hashtag Workmode en om al deze redenen mocht ze niet in ons boek ontbreken.

By Fleur

"Het was heel bijzonder en leerzaam. En dat we er zo naïef in gingen was misschien ook wel goed, nu zou ik dat bijvoorbeeld nooit meer zo snel doen."

Op je 25e was je ineens vertegenwoordiger van Lomography in de Benelux, hoe was dat?
“Ja, te gek! In 2011 opende ik de eerste Lomography-winkel van de Benelux in de Negen Straatjes in Amsterdam. In 2012 kwam daar een winkel in Antwerpen bij. Eerst was ik directeur in de Benelux, maar op den duur hebben mijn man en ik de winkels overgenomen. Het ging heel goed, maar door de crisis hebben we in 2015 de beslissing moeten nemen om de winkels te sluiten en de verkoop voort te zetten als groothandelaar en via de online shop. Het bracht een te groot financieel risico om door te gaan. Mijn man moest gedwongen ander werk zoeken en ik heb er met de inkomsten van de voortzetting van het bedrijf bijna een jaar over gedaan om de schuld die we bij het Lomography-hoofdkantoor hadden, terug te betalen. Maar ik ben blij dat het zo is gegaan. Ik heb alles netjes kunnen afronden en ik heb er erg veel van geleerd.”

Je bent toen ook je andere bedrijf, Photo Automat Amsterdam, gestart of niet?
“Klopt. Het begon met één fotohokje dat ik samen met mijn zakenpartner uit Oostenrijk haalde en zelf opknapte. Deze staat bij Hutspot op de Van Woustraat. Het sloeg aan bij het publiek en al snel konden we een tweede fotohokje restaureren. Deze staat in het hippe Hoxton hotel in de binnenstad. Momenteel hebben we vier fotohokjes en we kijken ernaar uit het bedrijf verder uit te bereiden.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
“Ik ben heel erg tevreden met waar ik nu sta in het leven en wat ik heb bereikt, maar er zijn altijd nog wel dingen die ik zou willen kunnen of bereiken. Zowel binnen mijn carrière als op persoonlijk vlak. Ik kan zo bijvoorbeeld zes talen noemen die ik zou willen leren spreken en vier instrumenten die ik zou willen kunnen bespelen. Daarbij ben ik nog altijd op zoek naar de juiste life-work balance, zodat ik ook voldoende quality time met mijn gezin en vrienden kan doorbrengen.”

Volg jij wel eens coachingsessies of therapieën?
“Ja! Begin dit jaar ben ik met een coachingstraject gestart, bij Marije Mulder. Toen ik hiermee begon was ik vier jaar zelfstandige. Ik had behoefte aan een meetpunt. Ik wilde zien waar ik sta als het gaat om zowel mijn persoonlijke als zakelijke ontwikkeling. Met behulp van Marije leer ik mezelf goed kennen. Ik merk dat je dingen vaak wel weet, maar dat het heel erg helpt om ze simpelweg even uit te spreken.”

Meer van Madri lezen? Bijvoorbeeld over hoe ze haar de werkzaamheden voor haar twee bedrijven combineert met het moederschap? Hoe ze overzicht houdt? Of hoe zij omgaat met alle perfecte beelden die voorbij komen op social media? Je leest dat plús het verhaal en de adviezen van 22 andere topvrouwen in ons boek Babe, you got this.

Get in touch

We would love to meet you