Let's go!

BOOK A TOUR

09-09-2017, Babe you got this

Marcelle Mudde

Marcelle Mudde (30) ging vorig jaar haar grote droom achterna: wonen en werken in Kaapstad. Nu runt ze samen met de liefde van haar leven het allround marketingbureau ‘Label Orange Agency’, een marketingbureau dat Nederlandse merken zoals de Restaurant Week vertegenwoordigd in Zuid-Afrika. Onlangs lanceerde ze het nieuwe concept ‘The Winery’.

By Emilie

"De stap om naar Kaapstad te verhuizen heeft mij het gevoel gegeven dat ik leef, en ik mijn eigen tijd in kan delen."

En toen konden jullie Label Orange Agency overnemen?
“De founders van Label Orange Agency hoorde van onze plannen. Zij wilden hun avontuur in Kaapstad afsluiten en het idee ontstond dat wij Label Orange zouden overnemen. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want in Zuid-Afrika kun je niet zomaar een bedrijf beginnen of overnemen. Het heeft ons een jaar gekost om het visum rond te krijgen en genoeg geld te sparen. We trokken voor een paar maanden in bij de ouders van mijn vriend in Brabant, die zelf in Frankrijk verbleven en reden iedere dag op en neer naar Amsterdam. Alle grote uitgaven stonden on hold. Dat was af en toe lastig, maar we hebben ons doel bereikt. Achteraf was het ook een hele bijzondere en hechte periode waarbij we veel bij vrienden en familie logeerden. Begin 2016 verhuisden we naar Kaapstad en in mei werden we officieel eigenaar van Label Orange Agency.”

Onlangs richtte je met je vriend ook ‘The Winery’ op: een online platform waar alle wineries van Zuid-Afrika in kaart worden gebracht en waar locals en toeristen hun winery ervaringen kunnen delen. Een gat in de markt met het groeiende toerisme. Wat zijn je plannen voor de toekomst?
“Uiteindelijk hopen we ooit een vakantiehuis te kunnen kopen in Zuid-Afrika, om het leven hier met een leven in Nederland te kunnen combineren.”

Wat zijn jouw drijfveren?
“Ik moet het gevoel hebben dat ik leef, dan ben ik gelukkig. Dat houdt in dat ik eigen beslissingen kan maken, creatief bezig ben en tijd heb voor wat ik belangrijk en leuk vind om te doen. Het geeft zo’n vrij gevoel dat ik hier doordeweeks een berg kan beklimmen voordat ik naar mijn werk ga, kan surfen wanneer ik wil en roadtrips kan maken in het weekend. In Nederland had ik vaak het gevoel dat ik ‘geleefd’ werd, ik kon mijn grenzen niet goed aangeven. Dat was vooral in de periode dat mijn vader een herseninfarct kreeg, mijn zus en ik een hoop moesten regelen omdat mijn ouders waren gescheiden en ik het wel prima vond om een beetje mee te gaan met de rest. Maar uiteindelijk is het zo belangrijk om te doen waar jij je zelf goed bij voelt. De stap om naar Kaapstad te verhuizen heeft mij het gevoel gegeven dat ik leef, en ik mijn eigen tijd in kan delen.”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?
“Dat je heel je leven lang aan het groeien en leren bent en dat je echt een kick krijgt van buiten je comfortzone stappen. Daar groei je van als persoon en krijg je meer zelfvertrouwen van. En ook belangrijk: sta stil bij de momenten waarop iets je lukt. Al is het maar iets heel kleins.”

Benieuwd naar de rest van het verhaal van Marcelle? Bijvoorbeeld hoe zij haar doelen stelt en bereikt? Hoe het volgens haar is om samen te werken met haar vriend? Hoe ze omgaat met tegenslagen? En kritiek? Je leest dat plús het verhaal en de adviezen van 22 andere topvrouwen in ons boek Babe, you got this.

Get in touch

We would love to meet you