Let's go!

BOOK A TOUR

09-09-2017, Babe you got this

Marloes Pomp

Marloes Pomp (37) is actief binnen zowel de overheid als de techwereld, zette kledingdeelplatform Rewear op én beheert een eigen sieradenlabel Zodiac Jewelry. Met nieuwe technologieën probeert ze maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Haar uiteenlopende portfolio, daadkracht en ondernemende persoonlijkheid inspireerde ons om haar voor Babe, you got this. naar haar road to success en adviezen te vragen.

By Fleur

"Ik denk dat het voor veel dingen niet uitmaakt wat je hebt gestudeerd. Het belangrijkste is dát je het hebt gedaan, zodat je een bepaalde denkwijze ontwikkelt. Dat wilt niet zeggen dat je gevangen bent in een bepaald domein."

Heb je weleens getwijfeld over de richting die je op moest?
“Nee, ik ben daar nooit mee bezig. Ik probeer gewoon goed op te letten en vooruit te lopen. Dat is natuurlijk ook mijn vak nu. Ik moet eerder zijn dan de rest. Dus ik probeer goed om me heen te kijken, zoveel mogelijk te leren en zoveel mogelijk mensen te spreken. Ik ben niet bezig met wat ik bijvoorbeeld volgend jaar ga doen, ik kijk echt maar een paar weken vooruit. Toen ik begon met werken heb ik dat ook niet gedaan. Mijn eerste baan heb ik gewoon geprobeerd zo goed mogelijk te doen. En als je iets zo goed mogelijk doet, dan val je vanzelf wel op. Dan word je wel weer voor iets anders gevraagd en komen er weer leuke dingen op je af.”

Je denkt niet ver vooruit zeg je, maar heb je wel een idee of droom over wat je over vijf jaar aan het doen bent?
“Over vijf jaar gaan mijn kinderen ongeveer studeren. Ik wil dan meer reizen, bijvoorbeeld iedere maand een week mijn huis ruilen. Ik kan een gedeelte van mijn werk ook wel vanuit andere landen doen. Mijn passie is om te werken aan maatschappelijke vraagstukken. Hij lijkt me tegen die tijd ook leuk om dat eens vanuit een andere rol te doen, bijvoorbeeld als bestuurder of vanuit de politiek. Ik wil vooral ieder jaar iets nieuws leren door te werken met de beste professionals die dingen kunnen die ik niet kan. Zodat ik over vijf jaar weer dingen kan die ik nu nog niet kan en ik op een hoger level kan werken en denken.”

Ben je wel eens onzeker? Hoe ga je daarmee om?
“Als het om werk gaat ben ik eigenlijk nooit onzeker. Ik weet heel veel dingen niet maar daar heb ik geen enkel probleem mee. Ik weet dat ik alles geef wat ik kan en weet. Meer dan dat kan ik niet doen. En als er iets mis gaat dan zie ik dat meer als een leerproces. Fouten maken doe ik elke dag wel, dat is voor mij geen reden om me onzeker te voelen. Ik leer daardoor alleen maar sneller. Ik werk graag met mensen die beter zijn dan ik en ik heb er totaal geen moeite mee om hen dingen te vragen. Ik denk dat iedereen wel dingen heeft waar hij of zij zekerder of minder zeker over is. Ik denk dat het belangrijk is om te accepteren dat je je over bepaalde dingen onzeker voelt of dat je ergens minder goed in bent. Je hoeft niet alles goed te kunnen.”

Maar als je dan net begint en je bent nog redelijk onzeker over wat je kan, hoe verkoop je jezelf dan toch aan werkgevers of opdrachtgevers?
“Je moet jezelf er doorheen bluffen. Toen ik begon liep en ik op al die ministeries rond liep heb ik dat ook gedaan. Ook al vond ik iets eng, ik deed alles. Als ik daar op terug kijk dan vond ik dat niet de leukste fase van mijn carrière, maar je moet daar doorheen.”

Meer van Marloes lezen? Bijvoorbeeld hoe ze al haar werkzaamheden combineert met haar privéleven? Hoe ze omgaat met kritiek? Aan wie ze vaak adviezen vraagt? Wat zij nog altijd spannend vindt en hoe ze daarmee omgaat? Je leest onder andere dat, plús de verhalen en adviezen van 22 andere topvrouwen in ons boek Babe, you got this.

Get in touch

We would love to meet you