Let's go!

BOOK A TOUR

15-09-2017, Babe you got this

Hanna Verboom

Als alleskunnende ondernemer mocht Hanna Verboom (34) niet in ons eerste boek ontbreken. Drie jaar geleden zette ze haar carrière als actrice op een lager pitje om zich volledig te kunnen focussen op haar eigen start-up: filmplatform Cinetree. Inmiddels heeft deze een loyale community van duizenden leden die iedere maand tien films aangeraden krijgen en sinds begin dit jaar kun je er ook losse films huren. Naast het runnen van de Cinetree-toko support Hanna met haar online crowdfundingplatform Get It Done al jaren kleinschalige ontwikkelingsprojecten, regisseert ze films en doet ze af en toe nog acteerklussen.

By Emilie

Ik kan me zo voorstellen dat er – met het werk wat je doet – continu mensen zijn die iets van je vinden of een mening hebben over wat jij zou moeten doen. Hoe ga je daarmee om?
“Dat klopt. Die burn-out kwam ook doordat ik zelf eigenlijk mijn ‘wortels’ nog niet goed had geplant en alles er ineens was. Het leek allemaal heel vol maar ik had géén idee. Geen idee over wie ik was, waar ik naartoe wilde en waarom ik deed wat ik deed. Het belangrijkste wat ik ervan geleerd heb is dat je moet realiseren hoe goed het is om in kleine stappen iets op te bouwen. Je hebt nog je hele leven om vanalles te bereiken. Als de basis goed is dan trek je je ook niets meer aan van wat anderen vinden van jou of wat jij zou moeten doen.”

Wat bedoel je precies met die ‘wortels’?
“Weten wie je zelf bent, welke mensen voor jou belangrijk zijn en wat jou rust geeft. Dat laatste moet een groot deel van je tijd innemen. Niet continu bezig zijn met op je telefoon zitten, iedere avond doorwerken en alles perse nu willen. Volgens mij word je er gelukkiger van om 8 uur per dag rust te nemen (slapen), 8 uur per dag te werken en 8 uur per dag in jezelf en je wortels te investeren. Je keuzes mag je baseren op die principes, want als je van alles aan het doen bent om de verkeerde redenen, gaat dat wringen. Misschien duurt het op die manier iets langer voordat je je doelen bereikt, maar je staat dan uiteindelijk steviger.”

Baseer jij nu zelf al je keuzes op die wortels?
“Dat ben ik aan het leren, het blijft een uitdaging. Je moet continu kiezen tussen het aangeven van je grenzen en het pleasen van andere mensen. Vroeger deed ik alles wat er op me afkwam, maar nu doe ik dat niet meer. Ik kies voor mijn toegevoegde waarde in de wereld; wat kan ik met mijn talent, passie en netwerk toevoegen? Om die reden heb ik ook de keuze gemaakt om voor een tijd te stoppen met acteren. Dat was eng, want ik verdiende goed en had veel opdrachten. Ik kon lekker doorgaan op die comfortabele weg. Maar ik wist gewoon dat mijn eigen koers een andere richting op moest. Ik had ontzettend veel gereisd en het was goed voor me om nu even een tijd op één plek te blijven. Iedere dag naar het Cinetree-kantoortje gaan en een team opbouwen, echt wortels schieten.”

Wil je meer van Hanna lezen? Bijvoorbeeld hoe zij denkt over alle ‘perfecte’ plaatjes op socialmedia? Hoe ze omgaat met tegenslagen? Hoe ze de tijd neemt om na te denken over welke richting ze op moet? Wat haar tips zijn voor ons? Je leest dat plús het verhaal en de adviezen van 22 andere topvrouwen in ons boek Babe, you got this.

Get in touch

We would love to meet you