Let's go!

BOOK A TOUR

04-09-2017, Babe you got this

Jeranne Koekkoek

Jeranne Koekkoek (29) is VP Human Resources bij onlinereisorganisatie TravelBird. Na haar studie Human Resource Management vertrok ze voor een jaar naar Australië. Terug in Nederland kon ze bij Stage Entertainment (Joop van den Ende Theater Producties) aan de slag als recruiter.

By Roos

"Mensen proberen zich vaak te focussen op wat ze heel goed kunnen, en dat is goed maar ik vind het ook prettig als iemand kan uitleggen waar hij of zij minder goed in is."

Wat moet je volgens jou in een sollicitatiebrief zetten?
“Vertel over je passie. Het gaat zo vaak ook over cijfers of studies maar ik vind het veel interessanter om te horen waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Breng over wat je kunt bijdragen aan het bedrijf en waarom je jezelf in dat bedrijf ziet. Uiteindelijk kijk ik wel meer naar iemands CV dan naar de brief. Mensen die een wereldreis hebben gemaakt, een stage in het buitenland hebben gedaan of naast hun studie ondernemend zijn geweest, die vind ik interessant. Dat laat zien dat iemand ondernemend is, passies heeft en zijn of haar hart volgt.”

Wat moet je volgens jou echt doen tijdens een sollicitatie en wat niet?
“Je moet uit kunnen leggen waar je goed in bent, maar ook waar je minder goed in bent. Mensen proberen zich vaak te focussen op wat ze heel goed kunnen, en dat is goed maar ik vind het ook prettig als iemand kan uitleggen waar hij of zij minder goed in is. En wat hij of zij daar aan gedaan heeft. Ook belangrijk: heb je eigen verhaal en denk van te voren na over wie je bent en wat je wil vertellen. Je kunt dat naar voren laten komen in de antwoorden die je geeft. Als je bijvoorbeeld graag wilt vertellen dat je een ondernemersgeest hebt en iemand vraagt jou wat je sterke punten zijn, dan moet je daarover gaan praten. Je kunt een sollicitatiegesprek vormgeven naar wie jij bent, in plaats van standaardantwoorden geven. En stel vooral vragen. Bij mij gaan er echt alarmbellen rinkelen als iemand geen vragen stelt. Als je geïnteresseerd bent in een bedrijf dan zijn er zoveel vragen die je kunt stellen.”

Wat wil jij nog bereiken?
“Ik zou heel graag nog een keer in het buitenland willen werken, het liefst samen met mijn vriend, maar dat is gewoon een kwestie van doen. Ik begrijp het nooit zo goed als mensen zeggen dat ze jaloers zijn op het feit dat ik naar Australië ben geweest. In principe kan iedereen dat doen. Misschien niet iedereen even makkelijk, maar er is veel mogelijk. Verder wil ik over een jaar of vijf nog wel kindjes. Het klinkt misschien egoïstisch, maar ik vind mijn eigen leven nu heel leuk en daar wil ik nog even van genieten. Soms denk ik ook wel na over een eigen bedrijf. Ik heb echt respect voor mensen die dat durven te gaan doen. Het lijkt me een fantastisch gevoel om voor je eigen business en passie te werken. En: ik wil leren om wat vaker trots op mezelf te zijn. Ik focus soms nog te veel op hetgeen wat ik niet heb of nog niet kan en vergeet dan dat het best knap is dat ik met vier mannen in een Management Team zit en VP Human Resources ben bij een bedrijf met honderden werknemers.”

Benieuwd naar de rest van het verhaal van Jeranne? Bijvoorbeeld hoe ze omgaat met haar onzekerheden? Of kritiek? Hoe ze haar werk effectief plant? Hoe ze haar netwerk opbouwt? En wat haar tips zijn voor ons? Je leest dat plús het verhaal en de adviezen van 22 andere topvrouwen in ons boek Babe, you got this.

Get in touch

We would love to meet you