Let's go!

BOOK A TOUR

10-09-2017, Babe you got this

Mariëlle Smit en Lotte Brunninkhuis

Mariëlle Smit (27) startte op haar 21ste – samen met haar compagnon Lotte Brunninkhuis (29) – Make My Event, een full service staffing agency. Het bedrijf kent inmiddels een waardevol bestand van hoogopgeleide en representatieve jongens en meiden die Make My Event inzet voor uiteenlopende werkzaamheden. Voor Babe, you got this. vroegen we hen naar hun road to success en adviezen. Hier alvast een voorproefje!

By Roos

"Ik geloof er heilig in dat alles altijd goed komt als je hier ook vanuit gaat, hoe onverwacht de situatie ook is."

Lotte Brunninkhuis

Hoe ga je om met een hoge werkdruk?
Lotte: “Ik presteer het beste onder druk, op dat soort momenten sta ik op scherp en werk ik nog effectiever. Eén van de leukste dingen van ondernemen vind ik het creatief omgaan met onverwachte situaties. Het allerbelangrijkste hierin is een positieve mindset, juist in drukke tijden heb je te maken met onvoorziene omstandigheden waarin je snel moet schakelen en rustig moet blijven. Ik geloof er heilig in dat alles altijd goed komt als je hier ook vanuit gaat, hoe onverwacht de situatie ook is.”

Hoe zorg je ervoor dat je jezelf niet voorbij loopt?
Lotte: “Dat is lastig! Als ondernemer sta je 24/7 ‘aan’ en zijn er altijd dingen die voor je gevoel beter, sneller of anders moeten. Je werk is nooit af en je bent altijd bezig met de volgende stappen die je gaat nemen. Ik probeer steeds beter aan te voelen wanneer ik mijn echt even werk los moet laten, maar met een bepaalde ambitie heb je toch snel de neiging om je weer vol op je werk te storten. Ik heb begin dit jaar een aantal doelen gesteld, waarmee ik een gezonde balans tussen in- en ontspanning probeer te creëren. Op werkgebied is dit bijvoorbeeld het aannemen van een manager. Wat betreft mijn privéleven probeer ik regelmatig tijd vrij te maken om te sporten en doe ik elke ochtend ademhalingsoefeningen voordat ik opsta. Hierdoor laad ik op en het geeft me de rust en energie die ik nodig heb.”

Hoe presenteer jij jezelf? Speelt kleding daarbij een belangrijke rol?
Mariëlle: “Ik probeer er altijd representatief uit te zien. Je weet nooit wie je tegenkomt en als eigenaresse ben je het gezicht van het bedrijf. Mijn tip is om vooral dicht bij jezelf te blijven. In je houding naar andere mensen maar ook in de kleding die je draagt. Zorg ervoor dat je jezelf altijd recht in de ogen kunt blijven aankijken.”

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?
Lotte: “Ik hoop over vijf jaar naast Make My Event in elk geval één ander succesvol bedrijf te hebben opgezet en nog steeds elke dag met veel plezier naar mijn werk te gaan. Daarnaast wil ik blijven leren en mezelf uitdagen en hoop ik gezond en gelukkig te zijn.”

Mariëlle: “Ik wil MME verder laten groeien op basis van de kwaliteit die we leveren en daarnaast nieuwe uitdagingen aangaan. Dat kan in het verlengde zijn van wat wij nu doen of totaal iets anders, want ondernemersbloed kruipt toch waar het niet gaan kan. En ik hoop over een paar jaar iets meer rust te hebben gecreëerd voor mezelf, zodat ik ook meer durf te genieten van alle gave dingen die we doen.”

Meer van Mariëlle en Lotte lezen? Over aan wie zij hulp of advies vragen bijvoorbeeld? Hoe ze blijven relativeren als er dingen mis gaan? Hoe ze hun netwerk hebben opgebouwd? En hoe ze al hun ambities combineren met hun privéleven? Je leest dat plús het verhaal en de adviezen van 22 andere topvrouwen in ons boek Babe, you got this.

Get in touch

We would love to meet you