Let's go!

Book a tour

01-10-2018, blog

Mariëlle Wielheesen

Met een zelf opgezet online interieurplatform, een agency voor influencers op gebied van interieur én een webshop met door haar eigen vader gemaakte posters en woonartikelen kunnen we Mariëlle Wielheesen (24) zonder twijfel een echte duizendpoot noemen. Maar daar blijft het niet bij, want de veelzijdige blondine heeft nog veel meer plannen. Een televisieprogramma presenteren bijvoorbeeld. Reden genoeg om deze creatieve aanpakker in de gaten te houden.

By Eline Hoffman

Image credit:

“Ik zou wel wat meer willen doen!” Met die woorden stapte de toen 21-jarige Mariëlle op haar stagebegeleiders af. Voor haar studie Communicatie liep ze stage bij een online interieurwebshop, waar ze samen met anderen een online inspiratieplatform oprichtte.

Zo werd Furnlovers geboren: een online interieurplatform dat maandelijks duizenden bezoekers trekt en kan rekenen op een trouwe fanbase die zich alsmaar uitbreidt. “Inmiddels zit er wel een team achter Furnlovers, maar in het begin deed ik natuurlijk alles zelf: bloggen, video’s opnemen, editen, de video’s online zetten en de social media bijhouden. Ik heb er wel vrij snel voor gekozen om dingen uit te besteden, ook al vond ik dat erg lastig in het begin.”

Toch moet je, júist als ondernemer, op tijd je grenzen aangeven en soms echt toegeven dat je iets niet kunt doen. Anders red je het simpelweg niet, geeft Mariëlle aan. Het is dan ook haar doel om van Furnlovers binnen een paar jaar een volledig zelfsturend platform te maken, met een team erachter dat ze dusdanig vertrouwt dat ze het platform volledig los kan laten. Net als Anna Nooshin voor elkaar bokste met haar platform NSMBL. Anna is dan ook zeker een inspiratiebron voor Mariëlle.

"Toch moet je, júist als ondernemer, op tijd je grenzen aangeven en soms echt toegeven dat je iets niet kunt doen. Anders red je het simpelweg niet."

Mariëlle Wielheesen

Eén groot avontuur
Kan ik dit wel? Moet ik dit wel doen? In het begin van haar ondernemersavontuur spookten er regelmatig twijfels door Mariëlle’s hoofd. “Eerlijk gezegd dacht ik dat ik het niet kon; ondernemen. Mijn vriend is ook ondernemer en bij hem zag ik dat het natuurlijk keihard werken is. Dat het soms gewoon super veel moeite kost om een bedrijf draaiende te houden. Ik dacht van mezelf altijd dat ik na mijn studie op een communicatie-afdeling terecht zou komen, aan het werk voor een baas, en that’s it.
Met drie ondernemingen is het tegendeel inmiddels wel bewezen, maar toch is Mariëlle soms nog best afwachtend. “Ik ben al snel bang dat het allemaal te groot of te veel is. ´Oh, maar dat kan ik niet hoor,´ denk ik dan. Terwijl dat eigenlijk een excuus is – ik vind het af en toe gewoon nog een beetje eng allemaal. Ik zie het ondernemen dan ook als één groot avontuur waarbij ik elke dag nieuwe dingen leer.”
Onderdeel van dat avontuur is SocialConnectors: dé agency voor influencers op gebied van interieur en lifestyle. Onder meer merken als Rivièra Maison, Hartman, Beter Bed en Made.com zijn er al bij aangesloten en het is Mariëlles missie om het platform nog veel verder uit te bouwen. “Met SocialConnectors helpen we mensen – influencers – die een groot bereik hebben op social media om daar goed mee om te gaan. We zijn een soort schakel tussen adverteerders enerzijds en influencers anderzijds. Daarmee zijn we uniek, want er is nog geen enkele andere agency die dit specifiek op het gebied van interieur doet.”
En dan is er nog de Designschuur, de webshop die Mariëlle samen met haar vader heeft opgezet. Hij ontwerpt de posters en maakt kunstartikelen voor in het interieur, zij beheert de webshop en neemt het commerciële gedeelte op zich. “De Designschuur is niet onze hoofdinkomstenbron, maar wel echt onze passie. We kennen elkaar door en door en we leren veel van elkaar. Het is natuurlijk anders om met je vader samen te werken, maar ook weer heel fijn. Het is super leuk om dit samen met hem te kunnen doen.”

Elke dag online
Mariëlle heeft dus een scherp oog voor mooie online kansen en is een echte merkenbouwer. Bovendien is ze een behoorlijke social girl: in al haar ondernemingen spelen social media een belangrijke rol. Dat brengt ook een keerzijde met zich mee. Want elke dag online moeten zijn is soms best vermoeiend. “Het is niet zo dat ik social media even een dagje links kan laten liggen. Ik ben er elke dag mee bezig en dat mag van mij best wat minder. Vooral voor mijn omgeving is het denk ik vermoeiend. Maar ja, als ik niets post, ligt het stil.”

Van vergelijkingsdrang met andere bedrijven heeft Mariëlle gelukkig weinig last, maar op persoonlijk vlak kan ze nog weleens onzeker worden van het perfecte plaatje op social media. “Ik sport graag en er is een periode geweest waarin ik bijna geobsedeerd was door dunne vrouwen. Ik zat de hele tijd te kijken naar al die foto’s en ik dacht alleen maar: ik moet afvallen, zij zijn veel knapper en dunner dan ik. Nu heb ik dat gelukkig een stuk minder. Toch denk ik dat zo’n gedachte bij elke vrouw weleens door het hoofd schiet.”

 

 

Image credit:

Relaxed ondernemen
De beste tip om het maximale uit jezelf als ondernemer te halen? Volgens Mariëlle zijn dat er twee: voor jezelf opkomen en de juiste mensen om je heen verzamelen. “Als jij iets in je hoofd hebt dan moet je dat gewoon uitspreken. Vooral als je gaat ondernemen met anderen samen, zoals ik doe. Het kan best eng zijn om te zeggen wat je vindt, vooral als dat misschien afwijkt van de norm, maar uiteindelijk kom je er wel veel verder mee.”
Dat wil echter niet zeggen dat Mariëlle zich nooit druk maakt om wat anderen vinden. Terugkijkend op de afgelopen jaren had ze dan ook wel wat relaxter in het ondernemen willen staan. “Ik kan me snel druk maken, ook om dingen die (achteraf gezien) maar heel klein zijn. Als ik wat relaxter was geweest had ik daar minder last van gehad. Dat stresserige zit nu eenmaal in mij, maar ik kan gelukkig steeds beter loslaten.”

Toekomstdromen
Of er naast drie goedlopende bedrijven nog ruimte is voor toekomstdromen? Absoluut: Mariëlle zou wel graag een televisieprogramma willen presenteren. Haar interesse in televisie werd aangewakkerd toen het programma Huizenjacht op bezoek kwam om opnames te maken van Mariëlles huis. “Ook dat was nieuw en spannend in het begin, het is toch anders dan het maken van vlogs. Maar al gauw vond ik het super leuk om voor de camera te staan. Het lijkt me dan ook heel gaaf om bijvoorbeeld iets met interieur of sport voor de televisie te doen.”
Dat Mariëlle iemand is die op haar gevoel afgaat en haar dromen najaagt heeft ze met de ondernemersjaren die achter haar liggen wel bewezen. Ons lijkt de kans dat we deze creatieve business babe binnenkort op TV zullen zien dan ook behoorlijk groot. 😉

 

Get in touch

We would love to meet you