Let's go!

Book a tour

12-09-2017, Babe you got this

Milou Verbeke

Milou Verbeke (28) geeft al sinds haar vierentwintigste haar eigen magazine ‘F.A.L.L.’ uit. Daarnaast ontwikkelt ze concepten en websites met haar creatieve studio ‘Purple Linings’ en organiseert onder ‘The Commversation’ lezingen. Ze huurt een werkplek op de Oudezijds Achterburgwal-locatie van Hashtag Workmode. Voor Babe, you got this. deelde ze met ons haar weg naar succes inclusief fuck-ups én haar adviezen voor ons.

By Emilie

Image credit: Kee & Kee

Hoe zag jouw studietijd eruit?
“Toen ik op de middelbare school zat danste ik op hoog niveau. Eigenlijk wilde ik ook naar de dansacademie gaan, maar ik durfde de toelating niet te doen; ik had erg last van faalangst. Omdat ik graag het dorp waar ik toen woonde uit wilde, ben ik een half jaar als au pair in Londen gaan werken. Daarna wilde ik eigenlijk Journalistiek gaan studeren, maar ook dat vond ik te eng, daar was ook een toelating voor nodig. Als ‘makkelijkere optie’ begon ik aan een studie Nederlands. Dat vond ik niet zo leuk, dus stapte ik over naar Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Naast die studie zette ik samen met een vriendinnetje een website op. ‘The words about fashion’, inclusief kleding- en armbandenlijn. Geweldig! We zaten dagen armbandjes met stenen uit India of zelf geslagen zilver te rijgen. We deden shoots en zetten een paar advertenties uit. Het verkocht leuk! Uiteindelijk wilde ik me toch weer gaan richten op mijn studie en dat was niet te combineren, ik werkte namelijk ook nog 30 uur per week bij de Bijenkorf.”

Tijdens het laatste jaar van je studie zette je F.A.L.L. op, hoe ging dat?
“Ja, toen ik weer vol met mijn studie bezig was kwam al snel het idee van F.A.L.L. magazine. Ik diende mijn plan in bij de bank en kreeg krediet, en toen ging het allemaal zó snel. Ik stopte met mijn studie en stelde een team samen. In het begin ging het allemaal heel goed, maar toen het eerste nummer verscheen viel ik in een groot gat. Hoe moest ik dan geld verdienen? Ik had het business model niet goed uitgedacht en geen geld meer om al mijn rekeningen te betalen. Dat was denk ik wel het allerergste wat ik tot nu toe heb moeten verwerken. Gelukkig is alles opgelost en heb ik naast F.A.L.L. Magazine ook Purple Linings opgezet en organiseer ik met The Commversation lezingen voor vrouwen. Het feit dat ik zo op mijn bek ben gegaan vond ik een paar jaar geleden heel moeilijk om te vertellen maar nu helemaal niet meer. Ik hoop juist dat anderen daarvan kunnen leren.”

Vind je het achteraf jammer dat je je studie niet hebt afgemaakt?
“Soms wel, als ik nog een jaartje had doorgezet had ik in ieder geval mijn Bachelor gehad. Maargoed, ik heb er wel heel veel ondernemers- en levenservaring voor teruggekregen. Als mensen ernaar vragen ben ik wel geneigd om altijd meteen uit te leggen waarom ik geen diploma heb, ik voel namelijk toch dat het raar wordt gevonden. Ik ben dan bang dat iemand denkt dat ik het niet kon, terwijl dat niet het geval was. Het is jammer dat dat zo wordt gezien. Ik zal altijd voorstander zijn van het afmaken van je studie, maar het is niet zo dat je zonder diploma nergens komt.”

"Enthousiasme is héél belangrijk. Ik denk dat als jij gelooft in wat jij verkoopt, je mensen meekrijgt."

Hoe presenteer jij jezelf? Speelt kleding daarbij een rol?
“Kleding speelt zeker een rol. Ik pas mijn outfit aan op de afspraken die ik heb staan. Als ik een zakelijke meeting heb, trek ik vaak een net jasje aan. Zeker als ik met een man een gesprek heb, dan wil ik toch wel stevig en zakelijk in mijn schoenen staan.”

Doe je dan hakken aan?
“Ja, ik draag altijd hakken. Maar dat komt ook omdat ik niet zo lang ben, anderen zijn bijna altijd langer dan ik. Als ik op hakken sta kom ik een beetje op gelijk niveau met iemand en dat voelt fijner. Ik heb ook een jong gezicht, mensen denken wel eens dat ik 24 ben. Op hakken voel ik me zelfverzekerder.”

Dus je zegt eigenlijk: doe bij een belangrijke afspraak iets aan waar je je fijn en zeker in voelt?
“Ja, en blijf vooral bij jezelf. Het kan natuurlijk ook zijn dat je je heel zeker voelt in een coltrui.”

En als het gaat om onderhandelen; hoe krijg je wat je wilt bereiken?
“Enthousiasme is héél belangrijk. Ik denk dat als jij gelooft in wat jij verkoopt, je mensen meekrijgt.”

Komt daar ook een beetje bluffen bij kijken?
“Ja, zeker. Iedereen die verkoopt, bluft denk ik. Ik vind onderhandelen een heel leuk spelletje. Al vind ik onderhandelen met vrouwen veel moeilijker dan met mannen.”

Waarom?
“De meeste mannen zeggen gewoon wat ze willen, daar kun je goed op anticiperen. Vrouwen doen dat minder.”

Hoe overtuig je iemand in een salesgesprek?
“Ik geloof heel erg in klantenbinding en ik geloof dat een persoonlijke aanpak vertrouwen wint. Als persoon houd ik me altijd aan mijn woord en dat vinden mensen fijn. In een salesgesprek laat ik dat naar voren komen. Ik zeg niet dat ik de beste ben of dat Purple Linings het beste bureau is, maar ik leg wel uit dat we voor alles wat we doen veel tijd en persoonlijke aandacht nemen. De kwaliteiten van Purple Linings in combinatie met mijn persoonlijke verhaal zorgen er vaak voor dat ik een klus krijg. Uiteraard neem ik altijd mijn portfolio mee, zodat ik kan laten zien wat we voor iemand kunnen doen.”

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?
“Over vijf jaar hoop ik dat mijn bedrijven nog verder zijn gegroeid, dat ik nog steeds een (groter) team van fijne mensen om mij heen heb en dat ik meer balans heb gevonden tussen mijn werk- en privéleven. Want al dat werken en een mooie carrière is leuk, maar genieten van het leven staat uiteindelijk op nummer één. Mijn allergrootste droom is om ooit nog eens een uitgeverij op te richten. Of dat over vijf jaar al is weet ik nog niet, maar je moet altijd blijven dromen, toch?”

Benieuwd naar de rest van Milous’ verhaal? Wat er precies mis ging toen ze F.A.L.L. begon en hoe ze in zichzelf bleef geloven? Hoe ze omgaat met dingen die ze eigenlijk heel spannend vindt? Wat volgens haar de voor- en nadelen van het ondernemerschap zijn? Wat haar tips zijn voor het opbouwen van een netwerk? Hoe ze omgaat met kritiek? Je leest dat plús het verhaal en de adviezen van 22 andere topvrouwen in ons boek Babe, you got this.

Get in touch

We would love to meet you