Let's go!

BOOK A TOUR

14-09-2017, Babe you got this

Neelie Kroes

Neelie Kroes (75) is een bekende naam binnen de wereldpolitiek en wordt ook wel ‘netwerkkoningin’ en ‘voorbeeldfeminist’ genoemd. Ze was onder andere minister van Verkeer en Waterstaat, Europees commissaris voor mededinging en Europees commissaris voor de digitale agenda. Ze ontving verschillende onderscheidingen. Voor Babe, you got this. vroegen we haar naar haar verhaal en de adviezen die ze heeft voor ons.

By Roos

"Vul zoveel mogelijk je rugzak voor het leven. Dat biedt gereedschap om kansen die op je pad komen te kunnen pakken."

Anno 2017 is er veel mogelijk voor jonge vrouwen en dat maakt het ook direct moeilijk om te kiezen welke richting je op wilt. Je hebt veel keuzes uit studies en het is relatief gemakkelijk om je eigen bedrijf te beginnen. Hoe kom je er als jonge vrouw achter wat je wilt?
“Maak je studie af en ga werkervaring opdoen. Kies vervolgens of je tijdens het starten van een gezin even helemaal – of gedeeltelijk – het arbeidsproces uit wilt. Maar ga het daarna weer in. Vul zoveel mogelijk je rugzak voor het leven. Dat biedt gereedschap om kansen die op je pad komen te kunnen pakken.”

Bent u nog wel eens onzeker over bepaalde keuzes of dingen die u heeft gedaan?
“Natuurlijk. Je bent niet altijd helemaal zeker. Soms ben je ook te laat als je wacht tot je helemaal zeker bent.”

En persoonlijk gezien, bent u nog wel eens onzeker over uzelf?
“Nee. Ik weet wie ik ben, wat er irritant aan me is en wat juist mijn goede kanten zijn. Dus daar heb ik geen twijfel over. En zodra er iets vervelend is voor mijn omgeving, dan probeer ik dat in goede banen te leiden.”

Wat is er denkt u anders voor vrouwen anno 2017 in vergelijking met toen u aan uw carrière begon?
“Allereerst zijn de leeftijdsverwachtingen aanmerkelijk beter. De jonge vrouw van nu gaat veel ouder worden. Met gemak 100 en in de meeste gevallen ook in een goede conditie. Een interessante carrière biedt een mooie kans om je niet te gaan vervelen. Dus daar moeten ze zeker voor gaan.”

Get in touch

We would love to meet you