Let's go!

Book a tour

06-09-2017, Babe you got this

Nicole Huisman

Nicole Huisman (28) begon twee jaar geleden voor zichzelf als freelance stylist. Met 48.000 volgers op Instagram is haar naam inmiddels ook buiten het werkveld bekend. Dagelijks deelt ze inspirerende foto’s met haar volgers (waaronder ons). Voor Babe, you got this. vroegen we haar naar haar road to success. Hier lees je alvast een voorproefje!

By Emilie

Image credit: Kee & Kee

Hoe ben je gekomen waar je nu staat?
“Het was altijd mijn grote droom om op de moderedactie van een tijdschrift te werken. In het vierde jaar van mijn studie Fashion & Branding aan het Amsterdam Fashion Institute kwam die uit: ik mocht stage lopen bij ELLE, als assistent van de moderedactie. Ik ondersteunde verschillende moderedacteuren en freelancestylisten. Na mijn stage werd me een baan aangeboden als Junior Fashion Editor, een functie die er toen nog niet was en dus voor mij werd gecreëerd. Een enorme eer! Vijf jaar lang heb ik bij ELLE gewerkt en bizar veel geleerd en gecreëerd. Na vijf jaar begon het te kriebelen om meer de breedte in te gaan en meer mijn eigen ding te gaan doen. Naast creëren voor print wilde ik ook online en op mijn eigen manier gaan werken. Sinds een jaar ben ik werkzaam als freelance stylist en creative. Ik werk als stylist voor bladen als Glamour, Vogue en L’Officiel, online platforms als intoIT magazine en nationale en internationale merken als De Bijenkorf, Tommy Hilfiger en Marie Stella Maris. Daarnaast werk ik samen met mensen en merken, zoals bijvoorbeeld Zalando, Amatør en MiH Jeans aan creatieve projecten waarbij ik mijn eigen Instagrampagina als platform gebruik.”

Wie of wat inspireert jou?
“Mijn vriend en mijn mega creatieve, vrolijke, hardwerkende lieve vrienden en vriendinnen. Het geeft een waanzinnig goed gevoel omringd te zijn met mensen die ook alles uit het leven willen halen. Daarnaast kijk ik op tegen vrouwen die op eigen kracht en vanuit hun eigen smaak een supercool label hebben neergezet, zoals Alexandra Spencer met Realisation Par, Marloes Hoedeman met Love Stories, Leandra Medine met Manrepeller en Emilie Weiss met Glossier.”

Hoe ga jij om met moeilijke keuzes maken?
“Keuzes maken doe ik liever niet. Omdat ik het niet kan en omdat ik alles wil doen. Tot nu toe lukt dat best aardig.”

"Het geeft een waanzinnig goed gevoel omringd te zijn met mensen die ook alles uit het leven willen halen."

Vraag je vaak om hulp? En aan wie?
“Absoluut! Om hulp of advies vragen maakt je sterker en beter. Ik heb een hele brede vriendengroep en dat maakt dat ik vanuit veel perspectieven diverse adviezen krijg. Daarnaast heb ik een hele fijne agent waarmee ik alles wat lastig is kan bespreken, zij geeft mij met haar jarenlange ervaring enorm goede raad. Een tip is om eens advies te vragen aan iemand die vanuit een hele andere hoek komt, dat geeft nieuwe inzichten.”

Wat is volgens jou erg belangrijk op financieel gebied?
“Houd voor jezelf goed bij wat er binnenkomt en wat je uitgeeft en zet, als je zelfstandig werkt, genoeg opzij voor de belastingdienst. Neem vooral een fijne boekhouder die je aan je staart trekt wanneer dat nodig is. Ik ben voorzichtig begonnen met een ‘spaarplan voor later’ en ben me bijvoorbeeld aan het oriënteren wat het kopen van een huis betreft.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
“Ik ben bezig met spannende tv-plannen en ik ga meer aan de slag met video en regisseren. Daarnaast ben ik ter inspiratie een make-upopleiding aan het volgen. Lekker alle kanten op dus, maar alles vanuit een passie voor mode en styling.”

Het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?
You can’t have rainbows without rain. En: keep your eyes on the stars and your feet on the ground.”

Meer van Nicole lezen? Wat haar kledingtips voor een sollicitatie of andere belangrijke afspraak zijn? Hoe ze haar ambities combineert met een fijn privéleven en zorgt dat ze zichzelf niet voorbij loopt? En hoe zij haar netwerk opbouwt? Je leest dat plús het verhaal en de adviezen van 22 andere topvrouwen in ons boek Babe, you got this.

Get in touch

We would love to meet you