Let's go!

Book a tour

29-01-2019, blog

Op kosten van je werkgever naar The Self-Made Summit?

Oke, je hebt je zinnen gezet op dat ene event dat een soort van gerelateerd is aan je werk (zei iemand daar The Self-Made Summit?) en je professionele ontwikkeling en nu vraag je je af hoe je ervoor kunt zorgen dat je op kosten van het bedrijf een bezoek mag brengen.

By Jill Verberkt

Image credit: The Self-Made Summit

Er zullen sprekers zijn. Er zullen toffe mensen zijn. Kortom, je bent klaar om maximaal geïnspireerd te worden en in één dag net zoveel te leren als je normaal gesproken in een half jaar werkervaring doet. Plus het is natuurlijk het perfecte excuus als je het kantoor een dagje links wilt laten liggen en je even een frisse wind door je week wilt hebben. En er is natuurlijk de kans om te doen wat je altijd verteld wordt om te doen, namelijk netwerken. Hoe ga jij je werkgever overtuigen om (op kosten van het bedrijf) naar dit event te gaan?

Helaas zijn bovenstaande redenen zijn net niet goed genoeg om je baas te overtuigen dat jij naar dat event mag, al helemaal niet op kosten van het bedrijf. Maar, hoe pak je dit nu aan? Hoe zorg je dat dit je wél lukt? Nou, je hebt wat opties. Werkgevers snappen echt wel dat professionele ontwikkeling en training hartstikke belangrijk is om je zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen op de werkvloer. Het is up to you om hen daar aan te herinneren. Hier lees je hoe:

Stel jezelf een paar vragen
Allereerst, vraag jezelf af waarom jij dit event bij wilt wonen. Misschien heb je simpelweg altijd al eens een masterclass in jouw vakgebied willen volgen of wil je in contact komen met andere ambitieuze vrouwen. Wat het ook is, zorg ervoor dat je precies weet waar dit jou zo aanspreekt en waarom je dit event niet mag missen. Wanneer je precies weet waarom je hier bij moét zijn  kun je ook beter kunnen beargumenteren waarom je baas jou dat ticket moet sponsoren.

It’s all in the details
Zorg ervoor dat je precies weet wat je nodig hebt om het event te kunnen bijwonen. Om welke datum/data gaat het? Wat zijn de kosten van een ticket? Hoe zit het met de reis er naartoe en eventuele kosten om te overnachten? Zorg er in ieder geval voor dat het event waar je naartoe wilt niet overlapt met andere grote projecten of belangrijke afspraken bij het bedrijf waar je werkt.

De waarde voor het bedrijf
Wanneer je er zeker van bent dat je geen belangrijke afspraken en/of projecten mist kom je bij de volgende stap: het pitchen van je idee bij je werkgever. De key is om duidelijk te laten blijken wat voor waarde jouw bezoek aan het event heeft voor het bedrijf. Belangrijk is dat het niet alleen een voordeel is voor jou als persoon, maar ook voor het bedrijf waar je werkt. Kom je daar potentiële opdrachtgevers en/of cliënten tegen? Zul je het bedrijf daar promoten? Helpen de desbetreffende workshops echt om jouw set of skills op de werkvloer een boost te geven? Wat het ook is, zorg ervoor dat je er klaar voor bent om zelfverzekerd uit te leggen waarom jij het event niet mag missen.

Wat te doen bij een ‘misschien’ of een ‘nee’?
Heb je de interesse gewekt, maar is je werkgever nog niet helemaal omver geblazen? Stel dan voor om een folluw up e-mail te sturen waarin je nog wat meer informatie in kunt verwerken. Zodra ze de website voor zich zien en alle informatie nog eens lezen op een moment dat ze even de tijd hebben kunnen ze er nog eens rustig over nadenken.

Mocht het nu niet lukken, omdat je werkgever het niet voor je wilt bekostigen, zorg er dan voor dat je een stapje terug doet. Het is natuurlijk balen, maar je hebt je best gedaan en er tegenin gaan heeft weinig zin. Evalueer je benaderingswijze en zoek naar een andere manier waarop het je werkgever geen geld kost. Misschien kun je het zelf wel bekostigen en in plaats daarvan een werkdag weg zonder een vakantiedag te hoeven inleveren. Zo ben je toch nog halverwege te doel gekomen.

Zegt je werkgever ‘ja’? Hang de slingers op, trek je powersuit alvast uit de kast want you did it! 

Get in touch

We would love to meet you