Let's go!

BOOK A TOUR

05-09-2017, Babe you got this

Sanne Groot Koerkamp

Sanne Groot Koerkamp (35) is adjunct-hoofdredacteur van LINDA. en hoofdredacteur van LINDA.meiden. In 2015 won ze tijdens de Mercur awards (de Nederlandse Oscars in bladenland) de titel ‘Hoofdredacteur van het jaar’, toen nog in de hoedanigheid van hoofdredacteur Glamour. Een powervrouw over wie we voor ons boek Babe, you got this. absoluut meer wilde weten.

By Emilie

"In mijn leven zijn twee dingen het belangrijkste: zelfontwikkeling en genieten. Ik geloof dat het belangrijk is om te blijven groeien als mens."

Zijn er bepaalde eigenschappen die je nog beter zou willen ontwikkelen?
“Zeker, ik volg altijd wel coachingsessies en therapieën. Ik geloof heel erg dat als je een goede leider wilt zijn, je moet weten waar je triggers vandaan komen. Daarmee bedoel ik dat als je wordt geraakt door een bepaalde situatie of een collega, het goed is als je begrijpt waar die emoties vandaan komen. Hoe meer mensen je leiding geeft hoe belangrijker het is om een ‘schone’ beslissing te nemen. En niet beslissingen die worden geleid door emoties die voortkomen uit je jeugd, bijvoorbeeld omdat je vader altijd op een bepaalde manier met je is omgegaan.”

Maar hoe doe je dat? Dat lijkt mij niet heel makkelijk?
“Bewust worden van je eigen gebreken en de dingen waarin je je nog moet ontwikkelen. Ik weet waar ik nog beter in zou moeten worden. Ik vind het bijvoorbeeld soms moeilijk om streng te zijn en mijn team kan daar last van hebben. Voor hen moet ik duidelijk de ‘spelregels’ bepalen. Dat ik niet streng genoeg ben heeft te maken met dat ik het moeilijk vind om mensen teleur te stellen. Tijdens een therapiesessie bespreek je waar zoiets vandaan komt en kun je je daarna verder ontwikkelen.”

Dus het kan eigenlijk voor niemand kwaad om eens in therapie te gaan?
“Nee, absoluut niet. Maar ook door veel te lezen en over jezelf na te denken leer je veel. In mijn leven zijn twee dingen het belangrijkste: zelfontwikkeling en genieten. Ik geloof dat het belangrijk is om te blijven groeien als mens. Leer met je ‘trauma’s’ omgaan, zowel de kleine als de grote. Je wordt steeds sterker en zelfbewuster naarmate je meer over jezelf weet.”

Benieuwd naar de rest van Sanne’s verhaal? Hoe zij omgaat met alle perfecte Instagram-beelden om haar heen? Hoe ze focus houdt? Wat haar gouden tip is als het gaat om beslissingen nemen? Waarom en hoe ze bepaalde banen achter zich liet om verder te groeien? Hoe ze omgaat met tegenslagen? En hoe ze het harde werken volhoudt? Je leest dat plús het verhaal en de adviezen van 22 andere topvrouwen in ons boek Babe, you got this.

Get in touch

We would love to meet you