Let's go!

BOOK A TOUR

08-09-2017, Babe you got this

Suzanne Berings

Voor Babe, you got this. interviewden we onder andere Suzanne Berings (34), die als Manager Operations Support bij Booking.com de leiding heeft over meer dan zestig werknemers. Haar team verzorgt alle operationele ondersteuning voor zowel het hoofdkantoor als voor alle lokale kantoren wereldwijd. Een deel van haar teams is verspreid over Amerika en Azië.

By Roos

"De mensen waarmee je iedere dag samenwerkt moeten blind op jou kunnen vertrouwen en jij op hen. Dus zeg wat je doet en doe wat je zegt."

Wist je altijd al wat je wilde gaan doen?
“Nee, ik ben lang zoekende geweest. Ik heb de Hoge Hotelschool gedaan en wist dat ik iets wilde doen met een hospitality-gericht product, het liefst online. In welke richting dat moest zijn, dat wist ik nog niet. Daar heb ik veel mee uitgeprobeerd. Tijdens mijn studie heb ik twee traineeships gedaan bij hotels in het buitenland. Toen ik afstudeerde heb ik er bewust voor gekozen om niet in de hospitality verder te gaan, maar om met een technisch product te gaan werken, wel gerelateerd aan de hospitality. Dat werd Swisscom, een bedrijf dat een internetdienst levert aan de hotellerie.”

Daarna werkte je als implementation manager bij Micros Fidelio, een bedrijf dat software voor de hospitality-industrie levert, leidde je de implementatie van een nieuw softwaresysteem bij ProRail en werd je senior accountmanager bij de start-up ‘Flogs.com’, een agenda-synchronisatieplatform. Hoe kwam je uiteindelijk bij Booking.com terecht?
“Voordat ik bij Booking.com aan de slag ging werkte ik bij de RAI. Daar was ik als Business Development Manager verantwoordelijk voor de commerciële verhuur van de locatie. In 2012 organiseerde ik de ‘Booking Annual Meeting’. Dat organiseert Booking.com ieder jaar. We vliegen dan alle werknemers van over de hele wereld naar Amsterdam voor twee dagen congres en feest. De eerste editie daarvan heb ik dus georganiseerd toen ik bij de RAI werkte. Ik kwam in die tijd veel bij Booking.com over de vloer en ik merkte dat dit een bedrijf was waar ik me echt thuis voel. Toen ben ik heel snel overgestapt en zelfs een stap in salaris en functieniveau naar beneden gedaan, zo graag wilde ik bij Booking.com werken. Dat had voor het grootste gedeelte te maken met de bedrijfscultuur. Ik heb voor veel bedrijven gewerkt, van multinationals tot start-ups, maar ik had nog nooit ergens gewerkt waar ik zo gewaardeerd werd om wat ik deed en om wie ik was. Waar ik alle vrijheid kreeg om mijn eigen beslissingen te nemen. Dat was bij Booking.com wel zo.”

Inmiddels werk je al bijna vier jaar voor Booking.com en ben je sinds juli 2016 als Manager Operations Support verantwoordelijk voor alle operationele teams op het hoofdkantoor van Booking.com, die weer onderdeel zijn van een van de grootste afdeling binnen het bedrijf; Partner Services. Wat doe je precies?
“Mijn afdeling onderhoudt en ontwikkelt al het contact met de accommodaties die zijn aangesloten bij Booking.com. Mijn werknemers verzorgen alle operationele ondersteuning voor zowel het hoofdkantoor als voor alle lokalen kantoren wereldwijd. Vandaar ook dat een deel van mijn teams verspreid is over Amerika en Azië. We moeten ook binnen die tijdzones support kunnen leveren.”

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?
“Ooit begin ik voor mezelf als coach en trainer in de zakenwereld. Voordat ik die stap zet wil ik op zakelijk vlak, en dan vooral op het gebied van leiderschap, nog meer ervaring opdoen.”

Meer van Suzanne lezen? Bijvoorbeeld wat volgens haar de voordelen zijn van het werken voor een groot bedrijf? Hoe zij haar doelen stelt en bereikt? Hoe ze moeilijke beslissingen neemt? Hoe ze omgaat met tegenslagen? Waarom ze een half jaar lang een professionele sabbatical nam? En wat haar tips zijn als het om netwerken gaat? Je leest dat plús het verhaal en de adviezen van 22 andere topvrouwen in ons boek Babe, you got this.

Get in touch

We would love to meet you