Let's go!

Book a tour

06-08-2018, blog

Werk plannen: hoe blijf je productief?

Je moet er wat voor doen om die doelen daadwerkelijk te bereiken. Maar waar begin je? En hoe houd je overzicht? En natuurlijk: hoe blijf je productief? Op alle locaties van Hashtag Workmode is koffie van De Koffiejongens te vinden, maar we willen je naast dat heerlijke bakkie pleur ook nog wat praktische tips geven om je productiviteit op te krikken.

By Jill Verberkt

Image credit: Anouk Fotografeert

Minimaliseer afleiding
Afleiding leidt vaak tot verkeerde keuzes, pijnlijke vergissingen en onnodige stress. Probeer daarom eens de meldfunctie van je e-mail uit te zetten en bekijk alleen je mail op gezette tijden met volle aandacht. Zo blijf je er helemaal bij met je koppie en wordt er geen half werk verricht. Dit geldt ook voor de meldingen op je telefoon, want hoe snel pak je je telefoon weer eventjes op zodra er een appje of like voorbij komt.

Nog verder minimaliseren? Dan kun je ook eens proberen om de visuele afleiding te vermijden door voor een opgeruimd bureau te zorgen. Die telefoon hoeft tijdens het opladen echt niet naast je te liggen, toch? Net als je bordje of lege glas dat er al staat sinds de lunch. Hihi, stiekem maken we ons er allemaal wel schuldig aan hoor.

 

 

"Op de locaties van Hashtag Workmode drinken wij koffie van De Koffiejongens. Het maakt niet alleen onze ochtenden beter, het zorgt er ook voor dat we de hele dag door lekker kunnen knallen."

Stel een realistische tijdsplanning op.

Een goede tijdsplanning zorgt voor focus en verbetert je productiviteit. Bovendien werkt het stressverlagend, omdat je n iet meer de hele tijd denkt: o jee, ik moet nog zoveel. Toch blijft het lastig om tijd in de schatten, je bent namelijk vaak veel te optimistisch. Tel daarom twintig procent extra tijd bij iedere taak op. Zo wordt je tijdsplanning een stuk realistischer. Waar maak je dit? Gewoon in je agenda of in je notitieboekje. Kijk wat voor jou het beste werkt. Je kunt het namelijk best uitproberen, het is helemaal niet erg als de eerste optie niet werkt. Daar leer je alleen maar van.

Image credit: Anouk Fotografeert

Neem pauzes

En nee, het maakt echt niet uit als je er meer dan één neemt. Een paar simpele yoga-oefeningen doen, een korte wandeling maken of een kop koffie drinken: een korte break doet wonderen. Het zorgt niet alleen voor  rust, maar ook voor extra productiviteit en creativiteit. Na zo’n pauze heb je namelijk vaak nieuwe inspiratie of een goed idee. Vind je het moeilijk om pauzes in te lassen? Stel jezelf een tijdslimiet – bijvoorbeeld tien minuten – en zet een wekker.

 

Op kantoor hebben wij een abonnement van De Koffiejongens. Zij bezorgen ons elke maand genoeg koffie om al onze rust- en kletspauzes op te vullen met heerlijke espresso. Of je nu een liefhebber bent van Lungo, Espresso, Ristretto of Decaf. Ze staan allemaal klaar om de productiviteit weer een beetje omhoog te krikken.

Fotografie: Anouk Fotografeert

Get in touch

We would love to meet you