Zo zorg je voor een gezonde werkomgeving.

 

Je bent er vrijwel elke dag en brengt er heel veel tijd door: je werkplek. Een fijne plek waar je al je creatieve ideeën uitwerkt en to-do’s wegtikt. Maar waar we niet vaak – en soms zelfs nooit – bij stilstaan, is de kwaliteit van de lucht binnenshuis. Want niet alleen buiten waaien er allerlei vervuilende stoffen om je heen. Ook in huis kan de lucht soms sterk vervuild zijn. Maar don’t worry! Er zijn meerdere manieren om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

 
 
 
HASHTAGWORKMODE_0721_AE_22.jpg
 
 
 

Kamerplanten toevoegen

Om de lucht in huis te verbeteren, kun je kamerplanten toevoegen. Sommige planten hebben een luchtzuiverende werking en kunnen er dus voor zorgen dat de lucht in huis gezonder is. Zo filtert de krulvaren schimmels uit de lucht en zorgt hij voor meer vocht in de lucht. En ook fijn: je hebt er amper omkijken naar, omdat hij in de donkerste hoekjes nog overleeft. En als bonus ziet het er ook nog mooi uit in je interieur

Ramen open zetten

Ook kan het helpen om de ramen dagelijks open te zetten, zodat er frisse lucht naar binnen komt. Let wel op dat je dit niet doet als er buiten veel verkeer is (extra uitlaatgassen!) of kies ervoor om de ramen die niet aan de straatzijde zitten open te zetten.

Zet er een luchtreiniger neer

Helaas biedt het openzetten van een raampje niet altijd soelaas, bijvoorbeeld als je aan een drukke straat woont of als je hooikoorts hebt (hallo pollen). In dat geval  kan een luchtreiniger uitkomst bieden. Die zorgt ervoor dat verontreinigende stoffen worden gefilterd en dat de lucht in huis weer schoon wordt. Al onze co-working spaces zijn voorzien van Blueair luchtreinigers. Deze HealthProtect luchtreiniger zuivert de lucht door vervuilde deeltjes zoals pollen, stof, virussen en bacteriën uit de lucht te verwijderen. Onderzoek toont dan ook aan dat een verbeterde luchtkwaliteit zorgt voor een hogere productiviteit, komt dat even goed uit.

Nog een paar voordelen bij het gebruik van een luchtreiniger?

  • Het verhoogt je productiviteit

  • Het vermindert symptomen van allergische reactie op stof/huisdieren/pollen.

  • Je slaapt beter.

  • Je ademt beter.

  • Hij helpt bij astmasymptomen

  • Hij zorgt voor een betere huid.

  • Hij ziet er très chique uit.

Wij zijn fan.

 
Emilie Sobels