Zo zorg je voor ultieme focus.

 

Tijdens de clubhouse sessie in samenwerking met EPOS gingen Emilie Sobels (Founder & CEO Hashtag Workmode), Stephanie Knoors (CMO Hashtag Workmode) en Joachim Badejoh (Founder BadeMedia) met elkaar in gesprek over wat je kunt doen om ultieme focus te bereiken. Hoe gaan zij om met focus tijdens de werkdag en hoe zorgen ze ervoor dat ze flink kunnen vlammen?

 
 
 
Whatever it is, the way you tell your story online can make all the difference.

Whatever it is, the way you tell your story online can make all the difference.

 

Welke rol speelt omgeving bij jou met betrekking tot focus?

Joachim: “Ik heb echt verschillende ruimtes nodig, tijdens corona werd dat nog duidelijker. Meestal werk ik even thuis, dan op kantoor en dan op een co-working space. Afwisseling heb ik echt nodig, dus een flexdesk is voor mij een uitkomst. Ik vind het wel een dagelijkse battle om mezelf van afleiding af te sluiten. Daar heb ik gewoon andere plekken voor nodig.

Stephanie: “Zelf ben ik vaak bezig met creatieve concepten uitwerken, dus die bubbel thuis is dan wel heel fijn. Maar na de 2e dag ga ik dan ook even de was doen of opruimen. Die omgeving waar je die klusjes niet gaat doen zijn wel heel fijn. Dat geeft ook focus op werk en maakt me productiever.”

Emilie: “Ik was thuis echt met alles bezig behalve werk. Klusjes tussendoor leken wel efficiënt, zoals de was, maar op kantoor deed ik gewoon zo veel meer. Die scheidingslijn vind ik heel fijn, maar ik herken mijzelf ook wel in Stephanie en Joachim. Door een of twee dagen in de week thuis te werken, word je wel minder afgeleid. 

Hoe vergroot je jouw creativiteit?

Joachim: “Voor Covid speelde ik veel basketbal om mijn creativiteit te verhogen. Nu experimenteer ik met nieuwe manieren. Hoe? Door nieuwe dingen te leren. Elke week probeer ik een nieuw dansje te leren, een Afrobeat choreo. Daarmee maak ik gewoon mijn hoofd leeg, maar leer ik wel iets nieuws. Dat geeft ruimte voor meer creativiteit in mijn hoofd.”

Stephanie: “Oldschool magazines helpen mij om over dingen nadenken die prikkelen. Gewoon eruit scheuren, interviews lezen. Je hoeft niet écht na te denken en dat helpt.”

 Emilie: “Ik haal inspiratie echt uit dingen die totaal niks met werk te maken hebben. Winkelen, wandelen in het bos, nieuwe concepten zien, nieuwe start-ups bestuderen. Vooral dingen die niet met mijn werk te maken hebben.”

Hoe gaat het verder na Covid?

 Joachim: “Ik vond die eindeloze face-to-face meetings zo veel tijd kosten waar ik niets voor terug kreeg. Ik verloor er zo veel tijd door. Ik ben vooral on the go. Pas als een klant toezegt probeer ik face-to-face af te spreken. Dat werkt voor mij beter. Alle klanten vinden een online meeting prima en dat geeft mij meer tijd. Daarnaast hebben de koptelefoons van EPOS een hele slimme AI functionaliteit. Wat die noise cancellation doet, is dat de persoon aan de andere kant jou goed kan horen, in plaats van andersom. Zo help je elkaar, je denkt aan jezelf maar je denkt ook aan je klant. Enkel online is voor mij heel fijn. Ik heb niet het gevoel dat mijn specifieke leven zo anders is voor corona dan tijdens corona. In mijn persoonlijke leven vind ik mensen in het echt zien wel heel belangrijk maar puur business wise, I'm very cool with it.”

Emilie: “Niks is zo magisch als offline contact. Maar ik geloof wel echt in die combinatie van offline en online. Maar wat jij zegt klopt ook Joachim, want veel gesprekken kunnen prima in 20 minuten. Het is meer socially accepted om te bellen met mensen nu. Videobellen kost mij wel meer energie, ik vind normaal bellen gewoon het beste.

Stephanie: “Ik denk dat we na corona een middenweg gaan vinden tussen de dagen die we op kantoor gaan werken om zo weer face-to-face samen te kunnen werken met je team. Dat is wat mij betreft enorm waardevol en noodzakelijk. Anderzijds denk ik dat het met geaccepteerd wordt om thuis te werken, zodat je soms net wat efficiënter kunt werken aan bijvoorbeeld voorstellen. Maar in the end kan niks tippen aan wat er gebeurt als mensen samen zijn en bij elkaar in een ruimte zijn als ze samenwerken.”

Kortom, een vruchtbare Clubhouse sessie. Benieuwd naar de noise cancelling koptelefoon van EPOS? Neem dan een kijkje op hun website. Geloof ons: focus gegarandeerd.

Emilie Sobels